Intrebari pentru alegerea fotografului de nunta!

Atunci cand sunteti in cautarea unui fotograf exista si intrebari pe care ar trebui sa le adresați fotografilor. Aceste intrebari sunt importante pentru ca trebuie să stiti exact cu ce sunteti de acord inainte de a semna contractul. Iata cateva intrebari frecvent adresate fotografului de nunta. Intrebarile si raspunsurile pot face diferenta dintre un fotograf amator si un profesionist.

Before/After

De cat timp esti fotograf de nunta?

Fotografiez evenimente de nunta peste 12 ani.

Din cate persoane este formata echipa ta?

La inceput am lucrat in mare parte singur, dar in ultimii doi ani lucrez cu asistent. La evenimentele cu amplitudine mare, in special nunti simt nevoia de a avea in preajma un asistent, precum si la sedintele foto de studio sau exterior unde sunt multe detalii de pus la punct si de asemenea o coordonare de imagine impecabila. Pentru o calitate mai buna a fotografiei eu simt nevoia de a avea asistent. Si aici ma refer la al doilea fotograf si asistent lumina.

Cate ore vei fi alaturi de noi in ziua nuntii?

Voi fi alaturi de voi in ziua nuntii de cand au loc pregatirile mirelui si ale miresei si pana la sfarsitul petrecerii, respectiv pana la momentul aruncarii buchetului inclusiv, conform contractului agreat si semnat de ambele parti.

Ce echipamente foto folosesti?

Folosesc in paralel doua aparate foto mirrorless Nikon Z6, mai multe obiective, Nikon 14-24/2.8, Sigma Art 35/1.4, Sigma Art 50/1.4, Sigma Art  135/1.8, Nikon 105/2.8 Macro si alte echipamente: declansatoare radio, blitzuri, blitzuri de studio mobile, lampi lumina continua, umbrele difuzie, blende, etc.

Cate fotografii vom primi?

Nu am un numar limita de imagini predate, deoarece numarul fotografiilor variaza in functie de dinamica, durata si amploarea evenimentului vostru si de timpul alocat fotografierii. In general, numarul final de fotografii in cazul nuntilor este undeva la 700 de imagini editate profesional.

Fotografiile sunt prelucrate?

Da, fotografiile pe care le predau sunt toate post-procesate profesional (luminozitate, contrast, culoare, crop, sharpness, etc.), in mai multe programe de editare. Fotografiile din album beneficiaza de editari avansate, la nivel de detalii.

Putem sa primim toate fotografiile de la evenimentul nostru?

Din toate fotografiile realizate la evenimentul vostru, la editare se sterg imaginile identice, nefocalizate, fotografii gresite din punct de vedere tehnic, etc. Deci puteti avea incredere ca nu voi sterge nici o fotografie buna.

Daca vom dori si un album de nunta, ne poti ajuta si in privinta acestui aspect?

Cu mare drag. Chiar recomand fiecarui cuplu in parte sa comande un album personalizat dupa nunta. Fiecare album are farmecul lui si este unic, mai mult de atat, el reprezinta rezumatul povestii nuntii in paginile sale si va dainui chiar si peste generatii. Albumele pe care le oferim sunt realizate la comanda, din materiale premium, de la modele din piele naturala clasica pana la modele din piele usor extravagante, in mai multe modele de nuante si texturi, de asemenea poate fi realizat din piele sintetica, material textil sau acrylic. Proiectul albumului este realizat in prima faza de noi, dupa care voi ii puteti aduce diferite modificari ale unor fotografii sau schimbari de layout-uri si abia apoi, dupa ce si cele mai mici detaIii vor fi modificate si remediate, il vom putea da spre prelucrare.

Oferi sedinte foto Save the Date sau sedinte foto Trash the Dress?

Desigur si chiar le recomand pe deplin. Pentru ca ziua nuntii este o zi in care trebuie acoperite foarte multe traditii si momente importante, sedinta foto a mirilor din ziua nuntii este una destul de scurta si una in care nu ne permite timpul sa ne deplasam foarte departe de aria unde se petrece evenimentul deci este posibil ca locatia acestei sedinte foto sa nu fie una deosebit de spectaculoasa. In schimb, sedinta foto de dupa nunta, Trash the Dress este una mult mai relaxata, se aloca mult mai mult timp, pe parcursul unei intregi zile. Ne vom deplasa impreuna la o locatie aleasa de comun acord sau o locatie draga voua, cu o semnificatie anume sau puteti accepta propunerile mele si voi alege o locatie in functie de stilul si personalitatea voastra, de ceea ce va reprezinta cel mai bine, pentru a realiza un shooting de exceptie. Sedintele foto Trash the Dress se definesc ca fiind spectaculoase, va surprind personalitatea, sunt naturale si expresive si vor sublinia in imagini dragostea pe care voi v-o impartasiti unul altuia. De asemenea, recomand si sedintele foto de tip logodna, cea de dinaintea nuntii voastre, deoarece acest tip de sedinta este benefic de ambele parti. Unele cupluri nu prea sunt asa prietenoase cu aparatul foto, sau poate exista o doza de timiditate in fata aparatului, asa ca aceasta sedinta poate fi denumita una de acomodare cu fotograful, iar pentru mine este benefica sa imi dau seama ce posing-uri va avantajeaza cel mai bine, pentru ca in ziua nuntii sa lucram deja impreuna mult ai degajat.

In cat timp predati fotografiile?

Fotografiile de nunta le predau in maxim 14 zile lucratoare de la eveniment, uneori si mai devreme in functie de timpul disponibil in a le edita.

Preturile tale sunt negociabile? Oferi discount-uri?

Depinde. In general preturile pachetelor noastre foto nu sunt negociabile, dar mai exista si exceptii ca: nuntile din extrasezon si nuntile care se fac in zilele de duminica si au un numar restrans de invitati, sub 70 de invitati. Este valabil un discount si in cazul botezurilor mai restranse, cu un numar mic de invitati, sub 40.

Pachetul tau de servicii include si video?

Noi oferim doar servicii de fotografie, iar pe partea video putem veni cu recomandari.

Te deplasezi si in alte orase in afara Bucurestiului?

Ma deplasez pentru evenimente si in restul tarii, precum si in strainatate.

Exista costuri suplimentare pentru deplasari?

Pentru deplasari in afara Bucurestiului pe o raza mai mare de 30 km, se percep costuri suplimentare de transport. Pentru deplasari pe o raza mai mare de 100 km, se percep si costuri suplimentare de cazare si masa.

Cum pot rezerva data nuntii?

Lasa datele tale si cateva informatii despre evenimentul tau la pagina de contact, eu voi raspunde solicitarii tale cu mai multe informatii despre disponibilitate, servicii si tarife, si daca totul este in regula, ne putem intalni pentru a semna contractul conform caruia vei beneficia de serviciile mele de fotografie. Data evenimentului tau este rezervata in momentul in care se semneaza un contract legal de prestari servicii foto si se achita un avans de 20% din valoarea contractului.